Over de GJV

GJV Middelharnis
De GJV is al jaren een begrip binnen de Emmaüskerk Middelharnis. We zijn opgericht in 1959. Door de jaren heen heeft de GJV zijn vorm gevonden zoals deze nu is. We zijn een actieve groep van ongeveer 25 jongeren (16-23 jaar), iedere zondagavond komen wij bij elkaar. Op deze avonden behandelen wij een gekozen onderwerp door de presenstoren, dit zijn meestal 2 leden. Door dat er zelf gekozen wordt voor een onderwerp, vinden we al snel diepgang hierin. Met elkaar luisteren en praten we vervolgens over het onderwerp. Deze onderwerpen lopen erg uit een, verschillende thema’s waren “Hoe gedraagt een christen zich tijdens het uitgaan”, “Het vluchtelingenprobleem” of “De reizen van Paulus”. De verschillende thema’s dragen bij aan een brede basis van ons geloof, welke bovendien toe is gespitst op situaties die wij, als jonge volwassenen, meemaken is ons leven.

Onze visie
Een aantal jaren lang was het motto van de GJV Middelharnis: Samen OZoeken Naar Onze Bron (SOZNOB). Deze leus volgen wij nog steeds, door met elkaar te praten, te luisteren en te discussiëren vormen wij ons leven, naar God. Wij beseffen ons dat ieder individu anders is geschapen en respecteren daarom ieders mening.

GJV bijwonen?
Dat kan! Iedere zondagavond komen wij rond 19:45 bij elkaar in ons honk in de Emmaüskerk. Meestal beginnen we de avond met het behandelen van een onderwerp, hierna drinken en eten we nog wat en doen soms een spelletje. Naast het behandelen van onderwerpen, organiseren wij ons eigen kampweekend en kerkdienst. Sinds de laatste jaren sluiten we het seizoen af met een diaconaal project.

Comments are closed.