Werkvakantie’17

In zomer 2017 zullen we met acht leden van de jeugdvereniging van de Emmaüskerk naar Servië afreizen. Daar gaan we net als anderhalf jaar geleden voor twee weken als vrijwilligers aan de slag. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Hulp Oost-Europa.

We zullen naar het noorden van Servië, bij het plaatsje Kucura, reizen. Daar zullen wij samen met dominee Aleksandar Subotin langs verschillende gemeenschappen trekken die bij de Roma bevolking horen. De Roma zijn nog steeds heel arm en vormen nog altijd het buitenbeentje van de samenleving. Door verschillende activiteiten te organiseren voor onder andere de kinderen, hopen wij de bevolking in hun leven te bemoedigen en hen een leuke tijd te bezorgen. Ook zullen wij de bevolking helpen door bijvoorbeeld voedselpakketten rond te brengen, reparaties aan de huisjes te organiseren of bij het Rode Kruis werkzaamheden uit te voeren waar de arme bevolking eten of kleding kan halen.

Daarnaast zijn er in onder andere Belgrado nog steeds veel vluchtelingen zonder verblijfplek. Hier is geen nachtopvang, maar enkel een dagopvang die bijvoorbeeld eten, drinken en een douche aanbiedt. Vluchtelingen, waaronder ook kinderen, slapen hier op straat. Aleksandar Subotin geeft steun aan deze dagopvang door middelden te brengen.

Comments are closed.